Onderhoud Support

 Woning Support heeft ervaring met alle vormen van onderhoudswerkzaamheden aan woningen, maar is gespecialiseerd in onderstaande werkzaamheden.

Schilderwerk
Verstand van de ondergrond en de kennis en mogelijkheden van de vele verschillende soorten verf zijn essentieel om tot het beste resultaat te komen. Ook de kleurkeuze en het regelmatig reinigen van het schilderwerk kunnen de levensduur ervan aanzienlijk verlengen en daarmee de kosten verlagen.

Folieapplicatie
Het aanbrengen van een folie is een alternatief voor het schilderen van aluminium en kunststof gevelelementen. De levensduur van de folie is aanzienlijk langer dan de onderhoudsinterval (cyclus) van verfsystemen en kan daardoor aanzienlijke besparingen opleveren.

Wandafwerking
Wandafwerking is van grote invloed op het woongenot. Kleurgebruik en speciale behangsoorten als fotobehang kunnen voor een persoonlijke uitstraling zorgen. Met het aanbrengen van glasweefselbehang kunnen wanden en plafonds worden versterkt. Met de juiste wandafwerking kan ook de akoestiek in de ruimte verbeterd worden.

Beglazing
De mogelijkheden met glas nemen gestaag toe, zowel voor het exterieur als het interieur. Naast de verschillende soorten isolerende beglazing (zowel meer- als enkelbladig) is er brandwerende beglazing, inbraak- en letselwerende beglazing en geluids- en zonwerende beglazing. Verder zijn er vele soorten enkelglas, zowel blank als gefigureerd en glas in lood. Bijna al deze soorten enkelglas kunnen ook verwerkt worden in meerbladig isolerende beglazing.

Houtrotherstel
Vooral houten gevelelementen vormen een groot en belangrijk onderdeel aan de buitenzijde van de woning. Deze houten onderdelen als kozijnen, ramen, deuren, panelen, aftimmeringen, goot- en lijstwerk kunnen worden aangetast, met houtrot als gevolg. Om dit te voorkomen, kunnen er voorzorgsmaatregelen uitgevoerd worden. Deze bewerkingen om houtrot te voorkomen kunnen zijn: het afdichten van verbindingen, het afronden van scherpe kanten, het corrigeren van omtrekspeling en het aanbrengen van ventilerende neuslatten.

ls er al houtrot aanwezig, dan moet men eerst de oorzaak achterhalen, om vandaaruit aan de oplossing te werken. De detaillering laat nog weleens te wensen over en kan veel schade veroorzaken.

De werkwijze voor het herstellen van houtrot wordt bepaald door meerdere aspecten, zoals de kosten en de levensduur van de gevelelementen. Kiest men voor herstel, dan kan dat door de juiste pastareparaties, door deelvervanging of door het ventilerend bekleden van de gevelelementen. Het is bijna altijd voordeliger om bestaande houten gevelelementen niet geheel te vervangen, maar te herstellen, wat met de huidige producten en technieken heel goed mogelijk is. Een combinatie van herstel en gedeeltelijke vervanging, eventueel in combinatie met het vervangen van de beglazing door beter isolerend glas (verduurzaming), is vaak economisch gezien de beste oplossing, waarbij ook op het gebied van milieu veel winst wordt behaald.

Woning Support heeft ruim 35 jaar ervaring met bovengenoemde werkzaamheden en kan u ook ondersteunen met garantie en subsidiemogelijkheden.