De ondernemer

Mijn naam is Erik Teunissen, en ik ben eigenaar van Woning Support en Vastgoedzorg Support. Al van kinds af aan ‘zit’ ik in de bouw. lk ben opgegroeid op een boerderij. Daar werden regelmatig nieuwe stallen of schuren gebouwd, of werd de woning verbouwd, waar ik dan tussen liep. En toen ik ouder werd, hielp ik ook een handje mee. Mijn favoriete speelgoed was vroeger LEGO. lk bouwde dan geen auto’s of treinen, maar vooraI woningen, compleet met kamerindeling.

Op de HAVO in Apeldoorn kreeg ik als advies voor mijn vervolgopleiding HEAO of HTS. Mij trok dat niet: ik wilde meer praktisch, met mijn handen, bezig zijn en het liefst ook nog wat creatief, en vooral niet te lang. Het werd daarom de Nationale Schilderschool te Zwolle, het huidige CIBAP. Met mijn vooropleiding was het mogelijk om deze 4-jarige opleiding in 3 jaar af te ronden: 2 jaar met bijna alleen maar praktijkvakken en 1 jaar volledig in de praktijk aan de slag; ideaal voor mij.

Na het examen ben ik direct gestart als calculator bij een schilders- en afwerkingsbedrijf. Binnen een paar jaar was ik via werkvoorbereider doorgestroomd naar de functie van projectleider. De werkzaamheden van projectleider bevielen mij goed: het werk was afwisselend, praktisch en zeker leerzaam, omdat er naast schilderwerk, wandafwerking en beglazing ook steeds meer bouwkundige werkzaamheden bij kwamen. Deze werkzaamheden waren in eerste instantie vooral gericht op houtrotherstel, maar later werden deze bouwkundige werkzaamheden ‘breder’ uitgevoerd.

Het is ook in deze periode geweest dat ik veel cursussen heb gevolgd. Die waren eerst vaktechnisch van aard, maar later meer gericht op management. Vooral de managementcursussen en enkele assessments in de daaropvolgende jaren waren voor mij eye-openers en gaven mij nieuwe inzichten. Het werd voor mij duidelijker wat mijn sterke punten zijn, die niet toevallig ook de punten zijn die ik graag inzet.

lk ben ongeveer 30 jaar werkzaam gebleven bij schilder- en vastgoedonderhoudsbedrijven. Vanuit de rol van projectleider ben ik overgestapt naar de functie van algemeen manager en via bedrijfsleider werd ik uiteindelijk directeur. Deze laatste functies heb ik bij een paar bedrijven bekleed.

Alleen kwam ik steeds verder af te staan van de daadwerkelijke werkzaamheden zelf. Mijn werk bestond bijna alleen nog maar uit vergaderen, overleg voeren over het te volgen beleid enzovoort. Daarbij was ik geen (mede-)eigenaar van de bedrijven en kon ik niet volgens mijn eigen ideeën en zienswijze werken. Daarom heb ik in 2016 besloten om geheel zelfstandig aan de slag te gaan.

lk haal voldoening uit mijn werkzaamheden als ik op een praktische manier anderen kan helpen en als daarbij het resultaat ook echt zichtbaar is. lk had al de nodige ervaring opgedaan met het aan- en verkopen van woningen, maar ook het opknappen en verhuren van woningen en onderhouden van tuinen is voor mij bekend terrein. Dit heeft mij doen besluiten om te starten met Woning Support, de onderhoudsmakelaar voor woningen, en met Vastgoedzorg Support als interim manager voor onderhoudsbedrijven en beheerders.

Woning Support kan alle vastgoedeigenaren, maar particuliere woningeigenaren in het bijzonder, geheel ontzorgen, en Vastgoedzorg Support ondersteund vastgoedonderhoudsbedrijven en vastgoedbeheerders bij het onderhouden van vastgoed. lk nodig u graag uit om op deze site te bekijken wat Woning Support en Vastgoedzorg Support zoal voor u kan betekenen.

Neem contact met mij op voor een geheel gratis en vrijblijvende kennismaking!

Erik Teunissen
onderhoudsmakelaar
interim manager